Noggrann takläggare i Bromma

Ett tak i Bromma som har lagts med omsorg och enligt konstens alla regler håller mycket längre. Därför lönar det sig ofta att vara noga i valet av takläggare.

Ett taks livslängd beror till stor del på vilken typ av tak det är. Ett tegeltak av bra kvalitet kan hålla i hundra år medan ett tak av plåt som är anpassat till svenskt klimat har en hållbarhet på ungefär sextio år. Andra saker som har betydelse för hur länge ett tak håller är valet av takläggare. 

Detta eftersom ett tak som har lagts med noggrannhet och precision sällan drabbas av problem och därför håller längre. Men samtidigt är det viktigt att man sköter underhåll och reparationer. Annars kan taket ändå åldras i förtid. Mossa och luftföroreningar som får fäste i takpannor kan luckra upp ytan och göra att de börjar vittra sönder. Ett plåttak där färgen har flagnat kan rosta sönder, osv.

Då ett nytt tak kostar en hel del gäller det att hålla koll på om det behöver lagas, tvättas eller målas. Helst ska man besiktiga taket två gånger om året, på hösten och våren. Har det blåst och stormat mer än vanligt kan det vara bra att ta sig en extra titt och kontrollera att ingen takpanna har hamnat snett eller plåtskiva lossnat.

Jämför priser mellan olika takläggare

Bästa sättet att hitta en skicklig takläggare i Bromma är genom att fråga grannar och vänner om tips. Men priserna kan också variera en hel del mellan olika takläggare och det kan löna sig att ta in flera offerter. En seriös takläggare kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök i samband med att man ber om ett kostnadsförslag. Annars blir det svårt att lämna en korrekt offert.

Be att få offerten specificerad så att det är enkelt att se vad som är materialkostnad och arbetskostnad. Glöm inte att fråga om takläggaren har tillgång till byggställning eller skylift. Annars måste man hyra in detta vilket innebär att man då kommer att få betala ännu mer.

Hur mycket ett nytt tak kostar beror till stor del på vilket material som ska läggas. Dyrast är tegel och betong men det är också de material som har längst livslängd. Det tak som är billigast att lägga är papptak