Om oss

Vi är ett gäng hantverkare som vill dela med oss av den kunskap vi skaffat oss genom åren. Dels av den enkla anledningen att det finns ett stort behov av en ökad kunskap i Sverige och dels också för att det känns som en rolig grej att göra. Det förra – att det finns ett behov – råder det ingen tvekan om.

Vi har sett hur många privatpersoner byggt saker som är rent livsfarliga att vistas i. Vi har genom åren sett renoveringar som är så undermåliga att hälften vore nog. Tyvärr har vi även sett hur personer flyttat in i nya bostäder, bara för att upptäcka att den renovering som skett inte alls varit av den kvalitet man väntat sig – enbart för att den förre ägaren, medvetet eller omedvetet, fuskat sig igenom projektet. Det senare är en av de stora anledningarna till varför konflikter om dolda fel i hus eskalerat under senare år. Detta vill vi ändra på!

På den här sidan kommer vi att ge konkreta råd. Guider som ger tydliga steg om hur man ska gå tillväga vid olika renoveringar, vilka material som ska användas samt vilka verktyg som behövs. Utöver det så kommer vi även att peka på en annan viktig sak gällande byggfrågor: när det är dags att backa och ta professionell hjälp. Det är långt ifrån ett misslyckande och skulle fler lägga den egna prestigen åt sidan så vore Sveriges olika byggprojekt både billigare och säkrare. Det skulle vi alla tjäna på. En del projekt kräver den mer professionella handen. Vi ska visa vilka.

Välkommen till en sida som kommer att inspirera dig att plocka fram din verktygslåda och börja skapa det hem du alltid drömt om. Vi ska ge dig, om uttrycket tillåter, lite snickarglädje.