Drömlikt uterum i Nyköping

En dröm Anna haft sen länge kunde bli sann inom den närmaste tiden. Ett uterum i huset i Nyköping där hon kunde sitta trots att snön singlade ner där ute.

Anna längtade efter något hon aldrig sett i verkligheten. Hon ville ha ett uterum där hon kunde sitta på vintern och njuta av snön som singlade ner, utan att hon frös. Men hur skulle det vara möjligt? Kunde man få ett sådant rum varmt utan att det skulle kosta en hel del i uppvärmning, om det över huvud taget var möjligt att skapa?

Hennes make hade lovat när det träffades att han skulle ge henne just det. Men tiden hade gått och det hade aldrig varit tillfälle att infria det löftet. Anna visste att han helst ville överraska henne, men med ett så stort projekt skulle det vara omöjligt. För att vara möjligt behövde de åka på semester väldigt länge.

Löftet om ett uterum

Under deras femåriga bröllopsdag hade det legat ett kuvert på hennes tallrik på favoritrestaurangen. På det fina pappret hon drog fram fanns information om att projekt “snyggt uterum i Nyköping” skulle börja. Anna kunde knappt hålla tillbaka tårarna. En finare gåva kunde hon inte ha fått.

Arbetet med att skapa uterummet var stort. Men det blev klart innan hösten kom och hon fick möjlighet att sitta i sin skapade djungel medan mörkret föll. Men störst blev dagen då de första snöflingorna singlade ner utanför. Det var så magiskt att tårar började rinna nerför hennes kinder av ren lycka. Då var hon tvungen att nypa sig i armen för att förstå att detta var sant.