Det måste vara helt tätt

Lägga ett tak kan väl inte vara svårt? Men efter att ha lagt ett tak på förrådet och hittat gräsklipparen i en pool av regnvatten, så får du en helt ny respekt för dem som arbetar med takläggning.

Om du tittar på en utskärning av ett tak så kommer du att se att det är många lager. Från det undertak du ser inomhus till den takbeklädnad du ser på utsidan är det många olika skikt. Det beror på att taket ska vara fungerande både när det gäller att hålla kyla och fukt ute, och när det gäller att hålla värme inne. Men för att lyckas med det så krävs det helt rätt material i helt rätt ordning. Blir det fel så kanske inte funktionerna av isolering och fuktspärr fungerar. Eller så kan något bli skadat och börja mögla eller ruttna.

Saker som sticker ut

Tänk så lätt det ändå hade varit ifall alla tak varit helt raka och inte haft något som skjutit ut. Men så är det inte heller. För på ett tak kan det vara en massa saker som händer. Kanske har du ett takfönster, en skorsten, eller till och med flera, ventilation kan finnas och till sist en fransk balkong eller takkupa. Allt det ska också vara tätt och få en takbeklädnad som ser snygg ut. Bäst att du satsar på en riktigt kompetent takläggare i Nyköping. Om det är där du bor. Låt proffsen sköta det som proffsen är bäst på.